Zoeken

Waarom je voor houten speelgoed zou moeten kiezen.

Bijgewerkt: mei 1Houten speelgoed is weer helemaal hot! Maar waarom zou jij eerder voor houten speelgoed moeten kiezen dan bijvoorbeeld speelgoed welke zijn gemaakt van plastic? Ik leg je dan ook graag een paar voorbeelden uit hieronder.


Duurzaamheid


Houten speelgoed gaat langer mee dan plastic speelgoed. Je kan het dus gemakkelijk doorgeven aan je kindjes en kleinkindjes. Ook zitten er geen giftige stoffen dus is het veilig voor je kindje. Naast het feit dat houten speelgoed duurzaam en zeer educatief is, is het voor je kind ook erg fijn om mee te spelen. Het voelt lekker aan en de geur en de vormen zijn ook aangenaam.


Fantasie van het kind


Houten speelgoed daagt het kind meer uit dan plastic speelgoed. Dit omdat plastic speelgoed meestal helemaal is afgewerkt, het beschikt over alle kleuren van de regenboog en vooral de technische foefjes. Je kindje hoeft maar op een knop te drukken en er gebeurd van alles. Van het ronddraaien met harde geluiden tot vliegen aan toe. Houten speelgoed heeft dat niet. Hierdoor blijft er ruimte over voor de ontwikkeling van de fantasie . De geest van je kind moet aan de slag en zelf stappen ondernemen om iets te bereiken.


Pluspunt voor jou als ouder


Houten speelgoed is vaak mooi vormgegeven en staat ook erg goed in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, houten brandweerwagen of een leuk hobbelpaard. Dit staat hartstikke tof in het huishouden en het zou zelfs een centraal punt kunnen worden.

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven